De imposante Kauri boom

De Kauri is Nieuw Zeelands grootste boomsoort. Het is een naaldboom die in het subtropische deel van Oceanië groeit. Voorvaderen van de Kauri groeiden al de Jura periode van 190 tot 135 miljoen jaar geleden. De Kauribossen behoren tot de oudste in de wereld.

De grootst levende Kauri in Nieuw Zeeland is Tane Mahuta, Maori voor "Lord of the forest". De Tane Mahuta heeft een diameter van 4.4 meter en meet 17.7 meter tot de eerste tak. Dit kenmerkt tevens de Kauriboom: een lange rechte stam met takken die pas hoog beginnen, met een hoogte tot zo'n 30 meter!

Milieuvriendelijk product

De levende Kauriboom is beschermd en zelfs een afgestorven boom mag niet worden gekapt. Al het hout dat wij gebruiken voor onze tafels is dan ook opgegraven uit voormalige moerassen. Er is dus geen boom voor geveld, wat onze tafels tot zeer milieuvriendelijke producten maakt.

Een uniek verhaal

Het hout dat wij voor onze tafels gebruiken is bijzonder. Heel bijzonder zelfs. Misschien dat u al in het bezit bent van antieke meubelen. Misschien zelfs wel een kast van een paar honderd jaar oud. Maar aan onze tafels legt u als het ware direct contact met de oertijd van de mammoeten. En wanneer u gasten ontvangt aan de tafel kunt u een uniek verhaal vertellen. Een verhaal dat lang geleden begon....

>>Hout uit de IJstijd