(Boardroom) tafels uit één stuk

Alle tafels worden met de hand gemaakt met zorg voor detail en afwerking. De tafels worden in eigen beheer ontworpen en geproduceerd met veel ruimte voor individuele wensen. De meeste planken hebben 'natuurlijke' randen wat het effect van een 'plak' van de boom versterkt. De grootste afmetingen bedragen 6 meter lengte met breedtes variërend van 1.6 tot 2.2 meter.


Alleen het beste kwaliteit hout

Sinds 2005 kopen we en selecteren we de stammen direct wanneer ze opgegraven worden. Meestal is de buitenkant van de stam getekend door de natte omstandigheden, maar het komt ook voor dat de bast volledig intact is gebleven. Wanneer de stam gezaagd wordt, vind er nog een selectie plaats van de mooiste planken. Zodoende kunnen wij Kaurihout van de beste kwaliteit leveren.

Opmerkelijke 'holografische' nerftekening

Iedere plank is verschillend van nerf en tekening. Toch zijn planken uit dezelfde stam gezaagd gelijkend, maar een meer dosse plank zal een wildere tekening hebben dan de plank die meer naar het hart is gezaagd. Wanneer het tafelblad met lak is afgewerkt, zal er een holografisch diepte effect optreden, die lijkt alsof het de pels van een dier betreft.


Onderstellen

Boardroom tafels van deze afmetingen hebben aanzienlijk gewicht, en dus zal er ook een solide frame onder geplaatst moeten worden teneinde deze goed te ondersteunen. Over het algemeen kan men eigen wensen kenbaar maken voor de vorm en materiaal of een richting aangeven voor een ontwerp.

Afwerking

De afwerking van het blad wordt apart berekend, afwerking met 2-componenten lak wordt bij een professionele meubelspuiterij gedaan. De kosten van het retourtransport van het blad zijn in de m2 prijs opgenomen.

Productietijd

De productietijd is afhankelijk van het aantal orders. Elke tafel is handgemaakt en als gevolg daarvan is er sprake van een langere levertijd. Ons streven is om de order binnen 2/3 maanden na aanbetaling op te leveren.

Altijd uniek

Geen enkele tafel is hetzelfde, en zo hebben wij in de afgelopen jaren honderden tafels gemaakt. Het gros van deze opdrachten is maatwerk geweest, dus wat u ook voor ogen heeft, we kunnen het altijd maken. Onze boardroomtafels zijn naast maatwerk dus ook nog eens uniek.